Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gör toscan medan kakorna gräddas. Det går även bra att göra toscan på bara mandelspån.
Sätt ugnen på 175 grader. Klä formarna med bakplåtspapper.
Govhacka chokladen.
Rör ihop smör och socker vitt och poröst, använd elvisp. Rör i äggen, ett i taget. Rör i crème fraichen.
Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten, blanda noga.
Varva smet och choklad i formarna. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30-40 minuter eller tills kakorna har gräddats igenom, känn med provsticka.
Nöt- och kaneltosca: Hacka nötkärnorna och mandelspån. Smält smöret i en liten släpplättstekpanna. Tillsätt socker, sirap, mjöl, kanel och mjölk. Sjud blandningen under omrörning tills den tjocknat. Rör ner nötterna och mandelspån.
Toppa kakorna med glasyren. Låt kallna.
Recept från Mitt kök