Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mjuka chokladkakor med tosca

Gör toscan medan kakorna gräddas. Det går även bra att göra toscan på bara mandelspån.

Mjuka chokladkakor med tosca
Mjuka chokladkakor med tosca
Mjuka chokladkakor med tosca
Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 4formar- (3 dl) + bakplåtspapper
  • 100 gmörk choklad
  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 3 dlsocker
  • 2ägg
  • 2 dlcrème fraiche
  • 5 dlvetemjöl
  • 1,5 tskbakpulver

Nöt- och kaneltosca

  • 1 dlnötkärnor- cirka rostade, till exempel hassel- och valnötskärnor
  • 0,5mandelspån- rostade
  • 75 gsmör
  • 0,5 dlströsocker
  • 0,5 dlsirap- ljus
  • 1,5 mskvetemjöl
  • 0,5 tskkanel- malen
  • 1,5 mskmjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä formarna med bakplåtspapper.

  2. Govhacka chokladen.

  3. Rör ihop smör och socker vitt och poröst, använd elvisp. Rör i äggen, ett i taget. Rör i crème fraichen.

  4. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten, blanda noga.

  5. Varva smet och choklad i formarna. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30-40 minuter eller tills kakorna har gräddats igenom, känn med provsticka.

  6. Nöt- och kaneltosca: Hacka nötkärnorna och mandelspån. Smält smöret i en liten släpplättstekpanna. Tillsätt socker, sirap, mjöl, kanel och mjölk. Sjud blandningen under omrörning tills den tjocknat. Rör ner nötterna och mandelspån.

  7. Toppa kakorna med glasyren. Låt kallna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök