Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Du kan baka kakorna i mindre formar enligt receptet eller i en stor kakform, cirka 1 ½ liter. Minska då ugnstemperaturen till 175 grader och grädda kakan 50-60 minuter. Chokladglöggen passar fint ihop med julkryddorna, men du kan också använda vanlig glögg.
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa 4 kakformar som rymmer cirka 4 dl.
Rör smör, farin- och strösocker poröst, använd elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget och rör om. Rör ner filmjölk och glögg. Mät upp mjölet med kryddor och bikarbonat och blanda väl. Rör mjölblandningen i smeten och blanda väl. Varva kaksmeten och lingonen i formarna.
Grädda kakorna i nedre delen av ugnen 20-30 minuter, eller tills de är genomgräddade, känn med provsticka. Låt kakorna svalna något innan den stjälps upp.
Recept från Mitt kök