Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på baguetter som är enkla att baka och som går utmärkt att frysa.
Smula jästen i en degbunke, gärna tillhörande en matberedare. Värm mjölken till 37°. Häll den över jästen och rör tills den lösts upp.
Tillsätt olja, salt och honung samt mjölet, lite i taget. Arbeta till en smidig deg som släpper från bunkens kanter. Täck bunken med en bakduk och låt degen jäsa i ca 45 min.
Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i 8 bitar. Forma bitarna till små baguetter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa övertäckta i ca 30 min. Sätt ugnen på 250°.
Skär några diagonala snitt i baguetterna. Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrön. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min. Låt svalna på galler.