Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mjuka baguetter

Recept på baguetter som är enkla att baka och som går utmärkt att frysa.

Mjuka baguetter
Mjuka baguetter
Mjuka baguetter
Mjuka baguetter Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 50 gjäst
  • 5 dlmjölk
  • 2 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 1 tskhonung
  • 12 dlvetemjöl special- (720 g)

Pensling

  • 1ägg

Garnering

  • 1 msksesamfrö- vita eller svarta

Gör så här

  1. Smula jästen i en degbunke, gärna tillhörande en matberedare. Värm mjölken till 37°. Häll den över jästen och rör tills den lösts upp.

  2. Tillsätt olja, salt och honung samt mjölet, lite i taget. Arbeta till en smidig deg som ­släpper från bunkens kanter. Täck bunken med en bakduk och låt degen jäsa i ca 45 min.

  3. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i 8 bitar. Forma bitarna till små baguetter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa övertäckta i ca 30 min. Sätt ugnen på 250°.

  4. Skär några diagonala snitt i baguetterna. Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrön. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min. Låt ­svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?