Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mjuk vegotaco med aubergine och hummus

Mjuk vegotaco med aubergine och hummusMjuk vegotaco med aubergine och hummusMjuk vegotaco med aubergine och hummus

Ingredienser

  • 2auberginer
  • 1 burkkikärter- sköljda och avrunna
  • 2 msktahini (sesampasta)
  • 3vitlöksklyftor
  • 1rödlök
  • 2 mskvitvinsvinäger
  • 8 småtortillabröd
  • 1 krukapersilja
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.

  2. Skär auberginerna i 1 cm tjocka skivor. Pensla dem med 3 msk olja och strö över 1 tsk salt. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen ca 20 min.

  3. Häll av och skölj kikärterna. Mixa kikärter, tahinipasta och 1 pressad vitlöksklyfta med en stavmixer. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.

  4. Skala och finhacka 2 vitlöksklyftor samt rödlöken. Blanda vitlök, lök och vinäger.

  5. Plocka och strimla persiljan. Servera tortillabröd med aubergineskivor, hummus, lök och persilja.

Vad tyckte du om receptet?