Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mjuk sockerkaka med rödbetor och choklad

Recept på sockerkaka med rödbetor och choklad. De kokta, rivna rödbetorna gör kakan saftig och tung. Kakan smakar mycket choklad men det finns också en lite spännande och ganska tydlig smak av rödbetor i botten.

Mjuk sockerkaka med rödbetor och chokladMjuk sockerkaka med rödbetor och chokladMjuk sockerkaka med rödbetor och choklad
Rödbets- och chokladsockerkaka Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 400 grödbetor- färska
  • 100 gmörk choklad
  • 0,5 dlrapsolja- + 1 dl
  • 2ägg
  • 3,5 dlströsocker
  • 5 dlvetemjöl- (300 g)
  • 1 dlkakao
  • 0,5 mskbikarbonat
  • 0,5 mskvaniljsocker
  • 0,5 tsksalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°. Koka, skala och riv rödbetorna grovt på rivjärn. Hacka chokladen. Smält den i mikron tillsammans med 1/2 dl olja.

  2. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Tillsätt chokladoljan, de rivna rödbetorna och 1 dl olja. Rör samman de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Rör till en slät smet. Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 1 1/2 liter.

  3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 50 min tills den är genomgräddad, känn med en sticka. Låt kakan kallna före servering.

Vad tyckte du om receptet?