Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Klassisk saftig sockerkaka som piffats med jordgubbar och glasyr.
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mjölet med bakpulvret.
Smält smöret i en liten kastrull och häll i mjölken, det kan bli varm.
Vispa ägg, socker och vaniljpulver pösigt i en bunke. Blanda i citronskal. Tillsätt den varma smör- och mjölkblandningen. Rör ner mjölet.
Häll smeten i en smord och bröad form med hål i, cirka 1 ½ liter. Sätt formen i nedre delen av ugnen och grädda kakan i cirka 40 minuter. Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp. Lägg kakan på ett serveringsfat gärna med bakplåtspapper.
Blanda ihop ingredienserna till glasyren och ringla den över kakan. Låt kallna tills glasyren stelnar. Fyll kakan med skivade jordgubbar. Sikta över florsocker.
Recept från Mitt kök