Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vi gjorde en mjuk sallad på kokta rotfrukter och serverade en syrlig grön sås till.
Skala och skär morötter och potatis i strimlor. Skala och skär palsternackorna i tärningar. Hacka löken.
Koka upp vatten, buljongtärningar och salt i en stor kastrull. Lägg i och koka först potatis och morotsstrimlorna 5 min till nästan genomkokta. Lägg i palsternackstärningar och lök, koka allt mjukt ca 5 min.
Sila upp rotfrukterna direkt och ta undan en deciliter buljong till dressingen (använd resten som buljong).
Grön sås:Mixa den hackade dillen med buljongen.
Tillsätt vinäger, vitlök, salt och slutligen olja droppvis under gång.
Servera såsen separat till rotsakerna, som är goda ljumma – värm dem ev i mikro.