Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mjuk rotsakssallad med grön sås

Vi gjorde en mjuk sallad på kokta rotfrukter och serverade en syrlig grön sås till.

Mjuk rotsakssallad med grön sås
Mjuk rotsakssallad med grön sås
Mjuk rotsakssallad med grön sås

Ingredienser

  • 500 gpotatisar- 6-7 st
  • 450 gmorötter- 5-6 st
  • 350 gpalsternackor- 2-3 st
  • 250 ggula lökar- 2-3 st
  • 2 lvatten- + 4 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 tsksalt

Grön sås

  • 3 dldill- färsk grovhackad
  • 1 dlbuljong- från koket ovan
  • 2 mskvitvinsvinäger
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 1 tsksalt
  • 1,5 dlolivolja

Gör så här

  1. Skala och skär morötter och potatis i strimlor. Skala och skär palsternackorna i tärningar. Hacka löken.

  2. Koka upp vatten, buljongtärningar och salt i en stor kastrull. Lägg i och koka först potatis och morotsstrimlorna 5 min till nästan genomkokta. Lägg i palsternackstärningar och lök, koka allt mjukt ca 5 min.

  3. Sila upp rotfrukterna direkt och ta undan en deciliter buljong till dressingen (använd resten som buljong).

  4. Grön sås:Mixa den hackade dillen med buljongen.

  5. Tillsätt vinäger, vitlök, salt och slutligen olja droppvis under gång.

  6. Servera såsen separat till rotsakerna, som är goda ljumma – värm dem ev i mikro.

Vad tyckte du om receptet?