Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den mjuka rabarberkakan dekoreras med en citronglasyr och tunna rabarberskivor.
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker med elvisp i 5 minuter. Vispa i smör och yoghurt.
Rör samman mandlar, mjöl, vaniljpulver, bakpulver och rabarber. Blanda sedan med äggsmeten.
Häll i väl smord och bröad form och grädda i mitten av ugnen, cirka 40 minuter. Låt svalna ordentligt innan du tar ur formen.
Rör ihop florsocker med lite citronsaft så att den blir ungefär som filmjölk i konsistensen.
Rippla över kakan, dekorera med rabarberskivorna och mandelflarn, om så önskas.
Låt stelna och servera.
Recept från Mitt kök