Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mjuk rabarberkaka med mandel

Den mjuka rabarberkakan dekoreras med en citronglasyr och tunna rabarberskivor.

Mjuk rabarberkaka med mandel
Mjuk rabarberkaka med mandel
Mjuk rabarberkaka med mandel
Foto: Annika Broman

Ingredienser

  • 2,5 dlrörsocker
  • 3ägg
  • 150 gsmör- smält
  • 1 dlnaturell yoghurt
  • 4 dlrabarber- sköljd, skalad och fint skuren
  • 2 dlsötmandlar- finhackade med skal (använd stavmixer eller dyl)
  • 3 dlvetemjöl- ekologisk
  • 1 tskvaniljstång- malen
  • 2 tskbakpulver
  • smör och ströbröd- till formen

Topping

  • 1 dlflorsocker
  • citronsaft- lite färsk
  • rabarber- fint skivad
  • evmandelflarn

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Vispa ägg och socker med elvisp i 5 minuter. Vispa i smör och yoghurt.

  3. Rör samman mandlar, mjöl, vaniljpulver, bakpulver och rabarber. Blanda sedan med äggsmeten.

  4. Häll i väl smord och bröad form och grädda i mitten av ugnen, cirka 40 minuter. Låt svalna ordentligt innan du tar ur formen.

  5. Rör ihop florsocker med lite citronsaft så att den blir ungefär som filmjölk i konsistensen.

  6. Rippla över kakan, dekorera med rabarberskivorna och mandelflarn, om så önskas.

  7. Låt stelna och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök