Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mjuk pepparkaka med apelsin och glasyr

Kryddig och underbar mjuk pepparkaka med smak av apelsin som gör den saftig och god. Kakan passar till både glögg, te och ­kaffe. Syltat ingefära som garnering ger lite extra smak till toppingen tillsammans med apelsinskal och glasyr. 

Mjuk pepparkaka med apelsin och glasyr
Mjuk pepparkaka med apelsin och glasyr
Mjuk pepparkaka med apelsin och glasyr
Foto: Malin Hoelstad

Ingredienser

  • 3ägg
  • 2,5 dlfarinsocker
  • 100 gsmör
  • 4 dlvetemjöl- (240 g)
  • 1,5 tskbikarbonat
  • 1,5 mskpepparkakskrydda
  • 1 krmsalt
  • 1,5 dlkesella- (10%)
  • 0,5 dlapelsin- pressad
  • 2 tskapelsinskal- rivet

Garnering

  • 2 bitarsyltad ingefära- hackad
  • apelsinskal- strimlat
  • 1 dlflorsocker
  • 2 tskvatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form. Vispa ägg och socker luftigt. Smält smöret.

  2. Blanda vetemjöl, bikarbonat, pepparkakskrydda och salt. Rör ner alla torra ingredienser i ägg- och sockerbla­dningen, tillsätt smör, kesella , ­apelsinsaft och -skal.

  3. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 35 min. Kontrollera med en sticka att kakan inte är kladdig. Låt svalna innan den tas ur formen.

  4. Garnera med apelsinskal och syltad ingefära. Rör i hop florsocker och vatten till en glasyr och ringla över. 

    Foto: Malin Hoelstad

    mjuk-pepparkaka-ingefara-apelsin

Vad tyckte du om receptet?