Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på mjuk pepparkaka med smak av glögg och ingefära.
Använder du en veckad sockerkaksform, tänk på att smöra och bröa formen extra noga så att kakan inte fastnar i formen och blir lättare att ta ut.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en kakform (2 liter).
Rör smör, farin- och strösocker poröst, använd elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Rör ner filmjölk och glögg.
Vänd ner mjölet blandat med kryddorna och bikarbonat och blanda väl. Häll smeten i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen 50-60 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp. Låt kallna.
Fukta rosmarinkvistar med lite vatten, använd gärna blomspruta. Doppa kvistarna i strösocker.
Garnera kakan med siktat florsocker och toppa med de sockrade rosmarinkvistarna.
Recept från Mitt kök