Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mjuk pepparkaka med mascarpone och färska fikon

En härligt kryddig mjuk pepparkaka som blir en fin jultårta med hjälp av färska fikon och len mascarponeost.

Mjuk pepparkaka med mascarpone och färska fikonMjuk pepparkaka med mascarpone och färska fikonMjuk pepparkaka med mascarpone och färska fikon
Foto: Annika Broman

Ingredienser

  • 3 dlvetemjöl
  • 2 tskkardemumma- malen
  • 1 tskkanel
  • 1 tskbikarbonat
  • 1 krmkryddnejlikor- malda
  • 2ägg
  • 3 dlmuscovadosocker- ljus
  • 1 dllingonsylt
  • 1,5 dlkesella
  • 75 gsmör
  • 1 burkmascarponeost- (ca 250 g)
  • 3fikon- färska

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en rund form med avtagbar botten.

  2. Blanda alla torra ingredienser. Smält smöret.

  3. Vispa ägg och socker i minst 5 minuter, blanda i kesella, lingon och smör. Blanda i övriga ingredienser.

  4. Baka kakan i nedre delen av ugnen, 175 grader, cirka 50 minuter. Prova med sticka att kakan är färdiggräddads.

  5. Låt svalna, dela kakan i två delar, bred mascarpone på den ena, lägg ihop kakan och toppa med mascarpone och skivade fikon.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök