Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mjuk pepparkaka med lingon

Saftig och mjuk pepparkaka. Med en florsockerglasyr och lingon som garnering får den här goda kakan en härlig julskrud. Mångas favorit!

Mjuk pepparkaka med lingonMjuk pepparkaka med lingonMjuk pepparkaka med lingon
Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Ingredienser

  • 3ägg
  • 2 dlströsocker
  • 1 dlfarinsocker
  • 75 gsmör
  • 1 dlfilmjölk
  • 4 dlvetemjöl
  • 2 tskbakpulver
  • 1 tskvaniljsocker
  • 2 mskpepparkakskrydda
  • 1 dllingon
  • smör- till formen
  • ströbröd- till formen

Florsockerglasyr

  • 2 dlflorsocker
  • 1,52 mskvatten

Till garnering

  • lingon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smörj och bröa en rund pepparkaksform som rymmer cirka 2 liter.

  3. Vispa ägg, strösocker och farinsocker fluffigt.

  4. Smält smöret och dra av kastrullen från plattan. Blanda i filmjölken.

  5. Blanda ihop och sikta alla torra ingredienser.

  6. Blanda ner vätskan och de torra ingredienserna i äggsmeten, vänd i lingonen.

  7. Häll smeten i formen och sätt in den mitt i ugnen i 45–50 minuter. Känn med en sticka om den är färdig.

  8. Blanda florsocker och vatten till en glasyr och ringla över kakan. Garnera med lingon.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök