Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Med mycket smak av jul är denna mjuka pepparkaka med frosting perfekt till glöggminglet. Den kan göras klar fram till garneringen två dagar i förväg, men går även utmärkt att frysa!
Media laddas
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg, råsocker och farinsocker riktigt pösigt. Rör i lingonsylt, grädde och smör.
Rör samman mjöl, bakpulver, kryddor och salt. Sikta ner blandningen i äggpöset. Rör tills allt är blandat. Häll smeten i en smord fyrkantig form med löstagbar kant, ca 23 x 23 cm, med ett tillklippt bakplåtspapper i botten.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen 35-40 min tills den är genomgräddad, prova med sticka. Täck eventuellt med bakplåtspapper om den börjar bli mörk mot slutet. Låt kakan kallna i formen.
Citronfrosting: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Vispa samman smör och florsocker. Tillsätt färskost, citronskal och saft och vispa till en slät kräm. Bred frostingen över kakan. Ställ kakan i kylen.
Skär kakan i små bitar med vattensköljd kniv. Garnera bitarna med lingon och eventuellt små enkvistar.