Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mjuk pepparkaka i långpanna med krämig frosting

Saftig och kryddig mjuk pepparkaka som toppas med en krämig frosting och syrliga lingon. Kakan bakas i långpanna vilket är praktiskt när gästerna är många. Skär upp kakan i rutor och servera på glöggminglet eller på julaftonens fikastund.

Media laddas

Ingredienser

  • 6ägg
  • 4 dlströsocker
  • 2 dlfarinsocker
  • 150 gsmör
  • 2 dlfilmjölk
  • 8 dlvetemjöl
  • 4 tskbakpulver
  • 2 tskvaniljsocker
  • 4 mskpepparkakskryddor

Frosting

  • 200 gfärskost- Philadelphia, rumsvarm
  • 100 gsmör- rumsvarm
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 1 tskvaniljsocker
  • 3 dlflorsocker

Garnering

  • lingon
Mjuk pepparkaka toppad med frosting och lingonMjuk pepparkaka toppad med frosting och lingonMjuk pepparkaka toppad med frosting och lingon
Mjuk pepparkaka toppad med frosting och lingon Foto: Jorunn Amcoff

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader och smöra en långpanna, 28 x 35 cm och bröa den med mjöl.

  2. Vispa ägg, strösocker och farinsocker luftigt.

  3. Smält smöret och dra av kastrullen från plattan. Blanda i filmjölken.

  4. Blanda ihop och sikta alla torra ingredienser. Blanda ner vätskan och de torra ingredienserna i äggsmeten.

  5. Häll smeten i formen och sätt in den mitt i ugnen i ca 25 min. Känn med en sticka om den är färddigräddad. Låt kakan kallna.

  6. Vispa ihop färskost, smör, grädde och vaniljsocker till en slät kräm. Tillsätt florsockret, lite i taget, under vispning tills en fluffig frosting. Bred på frostingen på kakan och fördela lingon över kakan.

Vad tyckte du om receptet?