Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Saftig och kryddig mjuk pepparkaka som toppas med en krämig frosting och syrliga lingon. Kakan bakas i långpanna vilket är praktiskt när gästerna är många. Skär upp kakan i rutor och servera på glöggminglet eller på julaftonens fikastund.
Sätt ugnen på 175 grader och smöra en långpanna, 28 x 35 cm och bröa den med mjöl.
Vispa ägg, strösocker och farinsocker luftigt.
Smält smöret och dra av kastrullen från plattan. Blanda i filmjölken.
Blanda ihop och sikta alla torra ingredienser. Blanda ner vätskan och de torra ingredienserna i äggsmeten.
Häll smeten i formen och sätt in den mitt i ugnen i ca 25 min. Känn med en sticka om den är färddigräddad. Låt kakan kallna.
Vispa ihop färskost, smör, grädde och vaniljsocker till en slät kräm. Tillsätt florsockret, lite i taget, under vispning tills en fluffig frosting. Bred på frostingen på kakan och fördela lingon över kakan.