Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Nöttosca är en mjuk kaka med krispigt täcke av kolanötter.
Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan. Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt vitt och pösigt.
Smält smöret och rör ner mjölken. Blanda alla de torra ingredienserna. Sikta ner dem i äggpöset varvat med smör- mjölken. Vänd i mandelmassan.
Häll smeten i en smord rektangulär form 20 x 30 cm. Eller i en rund pajform, ca 28 cm i diameter, med löstagbar botten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 25–30 min.
Tosca: Grovhacka nötterna. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka ihop 2–3 min.
Ta kakan ur ugnen och bred över toscasmeten. Grädda ytterligare ca 15 min mitt i ugnen. Ta ut och låt kakan svalna.