Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Saftig och smakrik kaka, med öar av friska och syrliga plommon.
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en springform, 20 cm i diameter.
Halvera och kärna ur plommonen. Riv mandelmassan. Vispa mandelmassa och smör till en jämn smet.
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor och socker pösigt och rör ner i smörblandningen, lite i taget. Blanda ihop mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Vispa vitorna till ett fast skum och vänd försiktigt ner det i smeten.
Bred ut smeten i formen och strö över mandelspån. Fördela ut plommonhalvorna jämnt över kakan.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 40–45 min. Låt svalna. Servera med vispad grädde.