Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En fruktkaka som håller sig saftig länge hör till julbaket.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form som rymmer 1 1/2 liter.
Rör smör och socker poröst. Rör ner kryddorna och äggen, ett i taget.
Finhacka fikonen. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver, fikon, russin och tranbär. Rör ner det i smeten.
Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 50-55 minuter. Känn med en provsticka att kakan är genomgräddad. Låt svalna en stund och stjälp upp på ett fat. Låt kakan kallna under formen.
Recept från Mitt kök