Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mjuk kryddig rabarberkaka

Superenkel rabarberkaka kryddad med muskotnöt, kanel och kardemumma.

Mjuk kryddig rabarberkaka
Mjuk kryddig rabarberkaka
Mjuk kryddig rabarberkaka
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 2ägg
  • 2 dlströsocker
  • 2 dlvetemjöl
  • 2 tskbakpulver
  • 2 tskvaniljsocker
  • 300 grabarber
  • 2 mskpotatismjöl
  • 0,5 tskmuskotnöt- riven
  • 1 tskkanel
  • 0,5 tskkardemumma- stött
  • 2 mskråsocker

Till garnering

  • florsocker

Till servering

  • vaniljvisp- vispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smält smöret i en kastrull. Rör samman ägg och socker så att det blandas väl. Tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det smälta smöret.

  3. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, cirka 23 centimeter i diameter. Häll smeten i formen.

  4. Blanda rabarbern i en skål tillsammans med potatismjöl, muskot, kanel och kardemumma. Fördela över kaksmeten. Strö över råströsocker.

  5. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Lossa kakan från formen när kakan svalnat och lägg över på ett fat. Sikta över florsocker. Servera den med vispad vaniljvisp.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök