Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Superenkel rabarberkaka kryddad med muskotnöt, kanel och kardemumma.
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull. Rör samman ägg och socker så att det blandas väl. Tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det smälta smöret.
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, cirka 23 centimeter i diameter. Häll smeten i formen.
Blanda rabarbern i en skål tillsammans med potatismjöl, muskot, kanel och kardemumma. Fördela över kaksmeten. Strö över råströsocker.
Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Lossa kakan från formen när kakan svalnat och lägg över på ett fat. Sikta över florsocker. Servera den med vispad vaniljvisp.
Recept från Mitt kök