Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mjuk kaka med rabarber

Rabarberkakan blir saftig och god med yoghurt i smeten. Dekorera kakan med en citronglasyr och tunna skivor av rabarber.

Mjuk kaka med rabarber
Mjuk kaka med rabarber
Mjuk kaka med rabarber
Annika Broman

Ingredienser

  • 2,5 dlrörsocker
  • 3 stägg
  • 150 gsmör- smält
  • 1 dlyoghurt- naturell
  • 4 dlrabarber- sköljd, skalad och fint skuren
  • 2 dlsötmandlar- finhackade med skal
  • 3 dlvetemjöl- gärna ekologiskt
  • 1 tskvaniljstång- malen
  • 2 tskbakpulver
  • smör och ströbröd- till formen

Topping

  • 1 dlflorsocker
  • citronsaft- färsk
  • rabarber- fint skivad
  • mandelflarn- kan uteslutas

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Vispa ägg och socker med elvisp i 5 minuter. Vispa i smör och yoghurt.

  3. Rör samman mandlar, mjöl, vaniljpulver, bakpulver och rabarber. Blanda sedan med äggsmeten.

  4. Häll i väl smord och bröad form och grädda i mitten av ugnen, cirka 40 minuter. Låt svalna ordentligt innan du tar ur formen.

  5. Rör ihop florsocker med lite citronsaft så att den blir ungefär som filmjölk i konsistensen.

  6. Rippla över kakan, dekorera med rabarberskivorna och mandelflarn, om så önskas.

  7. Låt stelna och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök