Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mjuk citronkaka med frosting & hallon

Saftig kaka med färska bär och mynta på toppen - härligt fräscht!

Mjuk citronkaka med frosting & hallon
Mjuk citronkaka med frosting & hallon
Mjuk citronkaka med frosting & hallon
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 200 gsmör
  • 4ägg
  • 3 dlsocker
  • 4 dlvetemjöl
  • 2 tskbakpulver
  • 1 dlgrädde
  • 1citron- rivet skal

Frosting

  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 300 gfärskost
  • 2 dlflorsocker
  • 12 tskhallonpulver- eventuellt frystorkat

Till garnering

  • 1citron- rivet skal
  • 24hallon
  • mynta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.

  3. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret, rivet citronskal, smör och grädde i äggvispet och rör till en jämn smet.

  4. Häll smeten i en liten långpanna klädd med bakplåtspapper, cirka 25 × 35 centimeter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 25 minuter. Låt kakan kallna på bakpappret på ett bakgaller.

  5. Frosting: Blanda smör med färskost, florsocker och eventuellt frystorkat hallonpulver. Bred frostingen över kakan. Ställ in kakan i kylen tills frostingen stelnat. Skär kakan i 24 rutor. Garnera med rivet citronskal, hallon och mynta.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök