Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mjölkfri chokladmousse med hasselnötter och bärsås

Recept på mjölkfri chokladmousse. Ett ovanligt sätt att använda tofu, och en läcker vegansk dessert efter en god middag. 

Mjölkfri chokladmousse med hasselnötter och bärsås
Mjölkfri chokladmousse med hasselnötter och bärsås
Mjölkfri chokladmousse med hasselnötter och bärsås
Foto: Magnus Carlsson

Ingredienser

  • 350 gsilkestofu- gärna ekologisk
  • 12dadlar- färska utan kärnor
  • 0,75 dlkakao
  • 0,5 dlhasselnötssmör
  • 1 msklönnsirap
  • 1 mskchiafrön
  • 1 krmhavssalt

Bärsås

  • 250 gbär- blandade t ex blåbär, hallon och jordgubbar
  • 0,5 tskvaniljpulver
  • 1 mskchiafrön

Garnering

  • hasselnötter- rostade
  • kakao
  • mynta

Gör så här

  1.  Mixa alla ingredienser till chokladmoussen i en mixer tills den är helt slät. Det ska inte finnas några hela chiafrön kvar. Fördela moussen i glas och ställ i kylen ca 30 min.

  2. Bärsås: Koka upp bär och vaniljpulver och mosa till önskad konsistens. Blanda ner chiafröna och ta kastrullen åt sidan. Låt svälla ca 10 min.

  3. Toppa chokladmoussen med bärsås och garnera med grovhackade hasselnötter, kakao och mynta.

Vad tyckte du om receptet?

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept:

Allt om Mat Vego