Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mjölkchokladtryfflar med flingsalt

Tryfflar är underbart gott och mångas favoritgodis. Dessutom är de enkla att göra, även om det tar lite tid. Ringla över ljus choklad och strö flingsalt över tryfflarna.

Mjölkchokladtryfflar med flingsaltMjölkchokladtryfflar med flingsaltMjölkchokladtryfflar med flingsalt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 250 gmjölkchoklad
  • 15 gglykos- flytande
  • 1 dlvispgrädde

Att doppa i

  • 200 gmjölkchoklad
  • 40 gchoklad- ljus
  • 1 tskflingsalt

Gör så här

  1. Hacka mjölkchokladen till tryfflarna och lägg den i en bunke.

  2. Koka upp glykos och vispgrädde. Häll grädden över chokladen och rör om tills all choklad smält.

  3. Häll upp smeten i en engångsspritspåse, sätt in den i kylen i minst 6 timmar eller låt den ligga i sval rumstemperatur över natten.

  4. Spritsa ut längder, cirka 1–1 ½ centimeter tjocka på ett bakplåtspapper. Lägg in längderna i kylen i 2 timmar.

  5. Hacka och smält chokladen i mikron eller i ett varmt vattenbad.

  6. Skär upp längderna i cirka 3 centimeter långa bitar. Doppa alla bitar och chokladen med en doppgaffel eller med en vanlig gaffel och lägg dem på ett bakplåtspapper.

  7. Hacka och smält den ljusa chokladen och ringla över bitarna.

  8. Strö över lite flingsalt och låt bitarna stelna. Det går snabbast i kylen.

  9. Förvara tryffeln i lufttäta burkar med lock.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök