Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mjölkchokladtryffel med fikon och apelsin

Recept på mjölkchokladtryffel med fikon och apelsin. Snabbt och enkelt godis. Kokos, apelsin och fikon är en god kombination – mjölkchoklad gör den inte sämre.

Mjölkchokladtryffel med fikon och apelsinMjölkchokladtryffel med fikon och apelsinMjölkchokladtryffel med fikon och apelsin
Recept på mjölkchokladtryffel med fikon och apelsin. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 150 gmjölkchoklad
  • 4fikon- mjuka, torkade
  • 0,5 dlvispgrädde
  • 1 tskapelsinskal- rivet
  • 1 mskapelsin- pressad
  • 0,5 dlkokosflarn- rostade

Gör så här

  1. Hacka chokladen. Ta bort skaften på ­fikonen och skär dem i små bitar.

  2. Värm grädden med apelsinskal och -saft och fikon i en liten kastrull. Blanda ner chokladen och rör om försiktigt tills chokladen smält.

  3. Häll upp i en liten form, ca 10 x 15 cm. Strö över kokosen och ställ i kyl ca 6 timmar eller ca 30 min i frys. Skär i rutor.

Vad tyckte du om receptet?