Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mjölkchokladrutor med hallon

Recept på mjölkchokladrutor bakade i långpanna, toppade med hallon. Vill du frysa in kakan, vänta då med att ringla över choklad och strö på hallon till strax före servering.

Mjölkchokladrutor med hallon
Mjölkchokladrutor med hallon
Mjölkchokladrutor med hallon
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 200 gsmör
  • 100 gmjölkchoklad- + 100 g
  • 4ägg
  • 2,5 dlfarinsocker
  • 5 dlvetemjöl- (300 g)
  • 0,5 dlkakao
  • 2 tskbakpulver
  • 150 ghallon

Garnering

  • hallon
  • blommor och blad- ätbara, obesprutade t ex blad från hallonbusken och pelargoner, rosor, gurkört

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och 100 g choklad på svag värme i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner blandningen i smeten och rör i chokladsmöret.

  2. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 20 x 25 cm. Strö över hallonen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 min. Låt kallna.

  3. Smält 100 g choklad i mikron eller över vattenbad. Ringla chokladen över kakan. Låt stelna innan kakan skärs i rutor. Garnera rutorna med hallon, blommor och blad vid servering.

Vad tyckte du om receptet?