Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på mjölkchokladrutor bakade i långpanna, toppade med hallon. Vill du frysa in kakan, vänta då med att ringla över choklad och strö på hallon till strax före servering.
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och 100 g choklad på svag värme i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner blandningen i smeten och rör i chokladsmöret.
Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 20 x 25 cm. Strö över hallonen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 min. Låt kallna.
Smält 100 g choklad i mikron eller över vattenbad. Ringla chokladen över kakan. Låt stelna innan kakan skärs i rutor. Garnera rutorna med hallon, blommor och blad vid servering.