Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mjölkchoklad­pavlova med ­konjaksgrädde

Bottnarna kan bakas ett par dagar i förväg och förvaras på galler i rumstemperatur. Vid servering toppas chokladmarängen med konjaksgrädde, mörka bär och en varm espressosås.

Mjölkchoklad­pavlova med ­konjaksgrädde
Mjölkchoklad­pavlova med ­konjaksgrädde
Mjölkchoklad­pavlova med ­konjaksgrädde
Ove Lindfors

Bottnar

  • 4äggvitor
  • 2 dlströsocker
  • 1 tskättiksprit
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 2 tskkakao
  • 50 gmjölkchoklad- hackad

Fyllning

  • 5 dlvispgrädde
  • 2 tskvaniljsocker
  • 34 tskkonjak
  • blåbär- och björnbär
  • mjölkchoklad- flisad
  • mandelspån- rostade

Espressosås

  • 2 dlvispgrädde
  • 1 mskråsocker
  • 150 gmörk choklad- 70% kakao
  • 2 tskespressopulver- frystorkat

Gör så här

  1. Bottnar: Sätt ugnen på 140 grader. Smörj och mjöla ett bakplåtspapper.

  2. Vispa äggvitorna till styvt skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till en tjock och seg smet. Vänd ner ättiksprit, majsstärkelse, kakao och choklad.

  3. Klicka ut 10 maränger på bakplåtspappret. Grädda i mitten av ugnen i cirka 1 timme. Stäng av värmen och låt marängerna eftertorka i ugnen i minst 3 timmar, men gärna över natten. Lägg över marängerna på ett galler och förvara i rumstemperatur.

  4. Inför servering: Vispa grädden, men inte alltför hårt. Smaksätt med vaniljsocker och konjak.

  5. Espressosås: Häll grädde och socker i en kastrull. Koka upp på svag värme under omrörning. Ta kastrullen från värmen.

  6. Grovhacka chokladen och lägg den i grädden tillsammans med kaffepulvret. Rör tills chokladen smält.

  7. Värm försiktigt vid servering.

  8. Klicka grädden på bottnarna och lägg på bär. Ringla över sås och strö över flisad choklad och mandelspån.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök