Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mjölkchokladpannacotta med apelsingelé

Mjölkchokladpannacotta med apelsingelé bildar en klassisk och god ­smakkombination.

Mjölkchokladpannacotta med apelsingeléMjölkchokladpannacotta med apelsingeléMjölkchokladpannacotta med apelsingelé
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2gelatinblad
  • 150 gmjölkchoklad
  • 0,5vaniljstång
  • 5 dlvispgrädde

Apelsingelé

  • 3gelatinblad
  • 1,5 dlapelsinjuice- konc
  • 1,5 dlvatten
  • 1 mskströsocker
  • 3 dlCointreau- eller Grand Marnier

Garnering

  • 1 dlpistaschnötter- skalade
  • 1 dlströsocker

Gör så här

  1. Pannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Hacka chokladen och lägg den i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg frön och stång i kastrullen och häll på grädden.

  2. Värm under omrörning så att chokladen smälter. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i chokladblandningen. Ta upp vaniljstången. Låt svalna något in­nan pannacottan hälls i glas. Ställ i kylen för att stelna 8 timmar.

  3. Gelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Blanda apelsinjuice, vatten och socker i en kastrull och värm på medeltemperatur. ­Tillsätt likör och gelatinblad och rör om tills ­gelatinet smält. Låt svalna. Häll gelén på cho-kladpannacottan. Låt stelna ca 30 min i kylen.

  4. Garnering: Grovhacka nötterna och lägg dem på ett bakplåtspapper. Smält sockret i en stekpanna tills det är gyllenbrunt. Häll sockret över nötterna och låt stelna. Strö nötter på ­gelén och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Fler lyxiga desserter: