Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mjölkchokladpannacotta med apelsingelé bildar en klassisk och god smakkombination.
Pannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Hacka chokladen och lägg den i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg frön och stång i kastrullen och häll på grädden.
Värm under omrörning så att chokladen smälter. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i chokladblandningen. Ta upp vaniljstången. Låt svalna något innan pannacottan hälls i glas. Ställ i kylen för att stelna 8 timmar.
Gelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Blanda apelsinjuice, vatten och socker i en kastrull och värm på medeltemperatur. Tillsätt likör och gelatinblad och rör om tills gelatinet smält. Låt svalna. Häll gelén på cho-kladpannacottan. Låt stelna ca 30 min i kylen.
Garnering: Grovhacka nötterna och lägg dem på ett bakplåtspapper. Smält sockret i en stekpanna tills det är gyllenbrunt. Häll sockret över nötterna och låt stelna. Strö nötter på gelén och servera.