Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mjölkchokladmousse med stekta höstpäron


Genom att steka päronen i muscavadosocker får den en härlig kolasmak. En len och oslagbart god mousse är ett värdigt tillbehör till våra svenska höstpäron.

Mjölkchokladmousse med stekta höstpäron

Mjölkchokladmousse med stekta höstpäron

Mjölkchokladmousse med stekta höstpäron

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 3päron
  • 2 mskmuscovadosocker- ljust
  • 2 msksmör
  • 2 dlvispgrädde
  • 100 gmjölkchoklad
  • 2äggulor
  • skal- rivet av 1 apelsin
  • 1 mskpäronkonjak- eller vanlig konjak
  • pumpakärnor

Gör så här

  1. Skala päronen och skär dem i klyftor. Stek päronen mjuka tillsammans med sockret i smöret. Låt kallna.

  2. Fördela päronen i glas eller koppar.

  3. Vispa grädden hårt.

  4. Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad, precis bara så den blir mjuk. Rör sedan tills den smälter. Ljus choklad är extra värmekänslig.

  5. Rör ihop äggulorna i en skål. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör först i lite av grädden och sedan resten. Smaksätt med apelsinskal och konjak.

  6. Klicka moussen ovanpå päronen. Låt moussen stå någon timme i kylen före servering.

  7. Strö över pumpakärnor vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök