Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Genom att steka päronen i muscavadosocker får den en härlig kolasmak. En len och oslagbart god mousse är ett värdigt tillbehör till våra svenska höstpäron.
Skala päronen och skär dem i klyftor. Stek päronen mjuka tillsammans med sockret i smöret. Låt kallna.
Fördela päronen i glas eller koppar.
Vispa grädden hårt.
Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad, precis bara så den blir mjuk. Rör sedan tills den smälter. Ljus choklad är extra värmekänslig.
Rör ihop äggulorna i en skål. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör först i lite av grädden och sedan resten. Smaksätt med apelsinskal och konjak.
Klicka moussen ovanpå päronen. Låt moussen stå någon timme i kylen före servering.
Strö över pumpakärnor vid servering.
Recept från Mitt kök