Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mjölkchokladmousse med sötsalta mandlar och björnbär är en luftig mousse som får smak av rom och som passar utmärkt tillsammans med syrliga björnbär.
Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i mikro eller över vattenbad.
Dela ägget. Vispa äggvitan till fast skum. Vispa äggulan med socker, kakao och rom så att det blir pösigt. Vispa grädden fast. Blanda ner grädden och chokladen i äggulepöset. Vänd ner äggvitan.
Fördela björnbären i glas. Häll över moussen. Ställ glasen i kylen ca 3 timmar.
Mandel: Grovhacka mandeln. Rosta den i en stekpanna tills den fått fin färg. Strö över sockret och låt det smälta tills det får gyllenbrun färg. Häll upp mandeln på ett bakplåtspapper och strö över salt.
Strö mandeln över moussen och garnera med björnbär strax före servering.