Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mjölkchokladmousse med saltlakrits

Mixa eller stöt karamellerna till smulor.

Mjölkchokladmousse med saltlakritsMjölkchokladmousse med saltlakritsMjölkchokladmousse med saltlakrits
Annika Broman

Ingredienser

  • 200 gmjölkchoklad
  • 1,5 mskBaileys Original Irish Cream- (valfritt)
  • 2äggulor- (rumsvarma)
  • 4 dlvispgrädde

Topping

  • 6peppar- turkisk (lakritskarameller)

Gör så här

  1. Hacka chokladen i bitar och smält i mikro eller över vattenbad.

  2. Ta av från värmen, låt svalna något och rör i äggulor och Baileys. Rör om några minuter med träslev. Låt svalna 15 minuter, rör om då och då.

  3. Vispa upp grädden så att den får mjuk konsistens, inte allt för hård.

  4. Vänd ned chokladen i grädden med hjälp av en slickepott, vänd stora mjuka tag så att du inte tappar luften i grädden. Lägg i en skål och skeda upp vid servering eller direkt i små portionsglas. Toppa med några smulor av saltlakrits och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök