Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på mjölkchokladmousse med glöggmarinerade citrusfrukter och krokant. Den här moussen går hem hos både stora och små. Desserten kan stå färdig i kylen.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Finhacka chokladen och lägg i en bunke.
Koka upp 1 dl grädde och häll den över chokladen. Låt stå ca 5 min. Rör till en slät kräm. Smält lite av krämen i en kastrull. Ta upp gelatinet och låt det smälta i krämen. Rör ner blandningen i resten av krämen.
Vispa 2 dl grädde, inte för hårt. Vispa äggulor och florsocker fluffigt. Tillsätt chokladkrämen och rör försiktigt. Blanda ner den vispade grädden och apelsinskalet. Fördela smeten i 6 glas eller portionsformar. Ställ kallt 2–3 timmar.
Citrus: Skär bort skalet från citrusfrukterna och skär sedan ut filéer med en vass kniv. Lägg frukten i glöggen och låt stå ca 30 min.
Krokant: Hacka mandeln. Värm sockret i en stekpanna och smält tills det är ljust brunt. Häll i mandeln och rör kraftigt. Häll upp på ett bakplåtspapper och låt kallna.
Krossa krokanten med en kniv eller hammare till små bitar.
Ta ut moussen och toppa med glöggmarinerad citrus och mandelkrokant.