Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mjölkchokladmousse med björnbär

Kanel och mjölkchoklad är en mycket god kombination som passar utmärkt till björnbären. 

Mjölkchokladmousse med björnbärMjölkchokladmousse med björnbärMjölkchokladmousse med björnbär
Mjölkchokladmousse med smak av kanel, serverad med färska björnbär. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 gbjörnbär- färska

Mousse

  • 100 gmjölkchoklad
  • 2 dlvispgrädde
  • 1 tskkanel- mald

Garnering

  • kanel- mald
  • mynta

Gör så här

  1. Mousse: Hacka chokladen. Koka upp grädden. Häll grädden över chokladen och rör tills den har smält. Blanda i kanel. Ställ in smeten i frysen i ca 30 min. Ställ sedan in den i kylen i ytterligare ca 30 min.

  2. Vispa moussen fluffig med elvisp. Klicka eller spritsa den i skålar. Fördela björnbären vid sidan om. Toppa med lite extra kanel och garnera med mynta.

Vad tyckte du om receptet?