Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Madeleinekakor med mjölkchoklad

Klassiska madeleinekakor som här får en ljuvlig chokladsmak, chokladälskarens dröm! Du kan byta ut den ringlade mjölkchokladen mot pudrad kakao.

Madeleinekakor med mjölkchoklad
Madeleinekakor med mjölkchoklad
Madeleinekakor med mjölkchoklad
Madeleinekakor med mjölkchoklad Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 2ägg
  • 1 dlströsocker
  • 1 mskfarinsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1 dlvetemjöl
  • 0,5 dlkakao
  • 1 mskljus sirap
  • 1 krmsalt
  • 75 gmjölkchoklad

Topping

  • 50 gmjölkchoklad

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg, socker, farinsocker och vaniljsocker pösigt med elvisp. 

  2. Tillsätt mjöl, kakao, sirap, salt och det smälta smöret. Täck bunken med plastfolie och låt smeten vila i kylen i ca 30 min. Sätt ugnen på 210 grader. Smörj en madeleine­kakplåt.

  3. Hacka chokladen och vänd ner den i smeten. Fördela smeten i formarna. Grädda kakorna mitt i ugnen i 6–7 min. Låt kakorna vila i formarna i 2–3 min. Ta sedan försiktigt kakorna ur formarna och lägg dem på ett galler för att kallna.

  4. Topping: Hacka chokladen och smält den över vattenbad eller i mikron. Ringla chokladen över kakorna och låt den stelna.

Vad tyckte du om receptet?