Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mjölkchokladkräm med söta & salta nötter

Den underbara kombinationen av sött och salt. Servera gärna krämen i charmiga glasburkar med lock.

Mjölkchokladkräm med söta & salta nötterMjölkchokladkräm med söta & salta nötterMjölkchokladkräm med söta & salta nötter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Chokladkräm

  • 100 gchoklad- ljus (mjölkchoklad)
  • 50 gchoklad- mörk (64 %)
  • 1,5 dlgräddfil

Kanderade nötter

  • 4 msknötter- blandade, torkade bär och frukt, till exempel mandel, tranbär, paranötter, hasselnötter, torkade plommon eller aprikoser,till exempel hasselnötter, mandlar och valnötter
  • 2 krmolja- neutral
  • 4 krmsalt
  • 1 mskströsocker

Till garnering

  • 2fikon- torkade
  • 2 msktranbär- torkade

Gör så här

  1. Chokladkräm: Hacka all choklad och smält den i mikron eller i ett vattenbad. Blanda i gräddfilen. Fyll små portionsglas och ställ in i kylen.

  2. Kanderade nötter: Rosta nötterna i en torr stekpanna. Häll över olja, salt och socker. Låt sockret karamelliseras. Lägg nötterna på ett bakplåtspapper tills de svalnat.

  3. Garnering: Hacka nötterna och den torkade frukten och strö alltsammans över chokladkrämen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök