Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mjölkchokladkräm med lakrits och hallon

Mjölkchokladkräm och lakrits är en klassiker på Island, där smakkombon är en stor favorit.

Mjölkchokladkräm med lakrits och hallon
Mjölkchokladkräm med lakrits och hallon
Mjölkchokladkräm med lakrits och hallon
Foto: PER RANUNG

Ingredienser

  • 100 gmjölkchoklad
  • 1äggula- rumsvarm
  • 1 dlturkisk yoghurt- rumsvarm
  • 250 ghallon och/eller blåbär
  • 4 krmlakritspulver- eller -granulat
  • mynta

Gör så här

  1. Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. Rör om så att all choklad smälter.  Rör ner äggula  och yoghurt och ställ in i kylen. Låt stå ca 1 timme  tills krämen kallnat.

  2. Skeda upp på assietter och servera med bär, lakritspulver och mynta.

Vad tyckte du om receptet?