Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mjölkchokladkräm med frukthack och karamellnötter

Frukt, nötter och krämig choklad lyfter de naturliga smakerna i en tung stout.

Mjölkchokladkräm med frukthack och karamellnötterMjölkchokladkräm med frukthack och karamellnötterMjölkchokladkräm med frukthack och karamellnötter

Ingredienser

  • 2 mskblåbär- torkade
  • 2 msktranbär- torkade
  • 2 mskkörsbär- torkade
  • 2aprikoser- torkade
  • 2fikon- torkade
  • 50 gguldnougat
  • 50 gchoklad- (70 %) mörk
  • 1 mskkonjak

Karamellnötter

  • 1 dlströsocker
  • 1 msksmör
  • 0,5 dljordnötter- torrostade
  • 0,5 dlcashewnötter

Mjölkchokladkräm

  • 150 gmjölkchoklad
  • 1,5 dlgräddfil

Gör så här

  1. Hacka de torkade bären och frukten. Hacka nougat och choklad. Blanda bär, frukt, nougat, choklad och konjak och ställ i kylen.

  2. Karamellnötter: Smält sockret på medelvärme i en stekpanna, gärna med släpplätt-beläggning. Tillsätt smöret när sockret smält och blivit ljusbrunt, rör inte utan skaka stekpannan så att smöret smälter. Blanda ner nötterna. Häll nötblandningen på ett bakplåtspapper. Låt kallna.

  3. Mjölkchokladkräm: Smält chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugnen. Blanda snabbt ner gräddfilen. Ställ krämen i kylen där den kommer att stelna.

  4. Hacka karamellnötterna. Fördela chokladkrämen på tallrikar. Strö över frukthack och karamellnötter.

Vad tyckte du om receptet?