Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mjölkchokladkladdkaka

Lite salt i kladdkakan ger en spännande och god brytning. Kakan är garnerad med ringlad choklad.

Vill du göra det riktigt enkelt för dig går det utmärkt med Fazers minutblock som kan smältas i påsen direkt i mikrovågsugnen och sedan spritsas på kakan.

Mjölkchokladkladdkaka
Mjölkchokladkladdkaka
Mjölkchokladkladdkaka
Recept: Mjölkchoklad-kladdkaka Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 100 gmjölkchoklad
  • 100 gsmör
  • 2ägg
  • 1,5 dlrårössocker
  • 2 dlvetemjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 2 krmsalt

Fyllning

  • 100 gmjölkchoklad

Garnering

  • 50 gmörk choklad- mörk

tillbehör

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Smält chokladen med smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i mjölet blandat med bakpulver, salt och chokladblandningen.

  3. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm. Häll smeten i formen. Grovhacka mjölkchokladen och strö den över smeten i formen.

  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylskåpet minst 2 timmar, gärna över natten.

  5. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg dem i en liten plastpåse. Smält chokladen i mikrovågsugnen eller i en kastrull med varmt vatten. Klipp ett litet hål i påsen och ringla chokladen över kakan.

  6. Servera kakan med glass.

Vad tyckte du om receptet?