Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mjölkchokladgrottor med pinjenötter

Variera de klassiska hallongrottorna som här med pinjenötter och mjölkchoklad.

Mjölkchokladgrottor med pinjenötter
Mjölkchokladgrottor med pinjenötter
Mjölkchokladgrottor med pinjenötter
ÅSA DAHLGREN

Ingredienser

  • 250 gsmör- (här är det godast med smör)
  • 1,5 dlströsocker
  • 4,5 dlvetemjöl
  • 1 dlmarsánpulver- (pulver till marsansås)
  • 1,5 tskbakpulver
  • 100 gpinjenötter
  • 100 gmjölkchoklad

Gör så här

  1. Rör smör och socker mjukt i en bunke. Blanda vetemjöl, marsanpulver och bakpulver i en skål. Tillsätt mjölblandningen och pinjenötter till smör- och sockerblandningen.

  2. Arbeta ihop alltsammans till en deg. Dela degen i 24 jämnstora bitar. Rulla och lägg dem i pappersformar.

  3. Skär chokladen i grova bitar. Gör en grop med tummen i varje kaka och tryck i en chokladbit. Grädda kakorna i 175 grader i 20 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök