Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Varm chokladkaka med en härlig, krämig mitt. Servera fondanten med karamellglass. Strö över lite knaprig havrecrunch och garnera desserten med några kvistar mynta.
Mjölkchokladfondant: Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj och mjöla ugnsfasta formar i porslin eller metall.
Smält chokladen och smöret i ett varmt vattenbad eller i mikron, låt svalna.
Vispa ihop ägg, äggulor och florsocker tills det börjar bli ljust och fluffigt. Vänd i choklad- och smörblandningen i smeten.
Sikta och vänd i vaniljsocker och vetemjölet. Fördela smeten i formarna.
Grädda mitt i ugnen i cirka 15–18 minuter. Ta ur formarna ur ugnen, låt dem svalna i formarna några minuter. Vänd upp fondanterna på tallrikarna och servera direkt.
Havrecrunch: Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla ingredienser till en smulig deg. Strö ut degen på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i 15–20 minuter. Rör om ett par gånger under tiden.
Servering: Garnera med till exempel mynta och servera med karamellglass och havrecrunch.
Recept från Mitt kök