Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mjölkchokladfondant

Varm chokladkaka med en härlig, krämig mitt. Servera fondanten med karamellglass. Strö över lite knaprig havrecrunch och garnera desserten med några kvistar mynta.

Mjölkchokladfondant
Mjölkchokladfondant
Mjölkchokladfondant
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Mjölkchokladfondant

  • 200 gmjölkchoklad
  • 125 gsmör
  • 2ägg
  • 2äggulor
  • 1,75 dlflorsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 0,5 dlvetemjöl
  • smör- till formarna
  • vetemjöl- till formarna

Havrecrunch

  • 50 gsmör
  • 0,5 dlvetemjöl
  • 1 dlhavregryn
  • 1 dlströsocker

Till garnering

  • mynta

Tillbehör

  • karamellglass

Gör så här

  1. Mjölkchokladfondant: Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Smörj och mjöla ugnsfasta formar i porslin eller metall.

  3. Smält chokladen och smöret i ett varmt vattenbad eller i mikron, låt svalna.

  4. Vispa ihop ägg, äggulor och florsocker tills det börjar bli ljust och fluffigt. Vänd i choklad- och smörblandningen i smeten.

  5. Sikta och vänd i vaniljsocker och vetemjölet. Fördela smeten i formarna.

  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 15–18 minuter. Ta ur formarna ur ugnen, låt dem svalna i formarna några minuter. Vänd upp fondanterna på tallrikarna och servera direkt.

  7. Havrecrunch: Sätt ugnen på 175 grader.

  8. Blanda alla ingredienser till en smulig deg. Strö ut degen på en plåt med bakplåtspapper.

  9. Grädda i 15–20 minuter. Rör om ett par gånger under tiden.

  10. Servering: Garnera med till exempel mynta och servera med karamellglass och havrecrunch.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök