Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mjölkchokladcheesecake är en krämig och god cheesecake med mjölkchoklad på smulig botten.
Smält smöret. Smula sönder digestivekexen och blanda dem med smöret. Tryck ut degen i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, med ett bakplåtspapper i botten. Låt stå i kylen ca 30 min.
Fyllning: Smält 200 g mjölkchokladen i en kastrull. Stäng av värmen och rör ner färskost och vaniljsocker. Låt svalna.
Hacka 100 g choklad. Vispa grädden fluffig. Blanda chokladkrämen med den hackade chokladen med grädden.
Bred ut fyllningen på smulbottnen. Låt kakan stå i frysen 4–5 timmar. Ta fram den ca 20 min före servering. Garnera med hyvlad choklad och vinbär.
Recept Linda Andersson, Hembakat