Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mjölkchokladcheesecake

Mjölkchokladcheesecake är en krämig och god cheesecake med mjölkchoklad på smulig botten.

MjölkchokladcheesecakeMjölkchokladcheesecakeMjölkchokladcheesecake
Foto: Roger Olsson

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 20digestivekex

Fyllning

  • 200 gmjölkchoklad- + 100 g
  • 200 gfärskost- naturell
  • 2 tskvaniljsocker
  • 3 dlvispgrädde

Garnering

  • 50 gmjölkchoklad
  • röda vinbär

Gör så här

  1.  Smält smöret. Smula sönder digestivekexen och blanda dem med smöret. Tryck ut degen i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, med ett bakplåtspapper i botten. Låt  stå i kylen ca 30 min.

  2. Fyllning: Smält 200 g mjölkchokladen i en kastrull. Stäng av värmen och rör ner färskost och vaniljsocker. Låt svalna.

  3. Hacka 100 g choklad. Vispa grädden fluffig. Blanda chokladkrämen med den hackade chokladen med grädden.

  4. Bred ut fyllningen på smulbottnen. Låt kakan stå i frysen 4–5 timmar. Ta fram den ca 20 min före servering. Garnera med hyvlad choklad och vinbär.

  5. Recept Linda Andersson, Hembakat

Vad tyckte du om receptet?