Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mjölkchokladbrownie med Oreokakor

Genom att sticka ner knapriga Oreokakor i smeten ger man de kladdiga bakverken en trevlig kontrast i konsistensen. Mums!

Mjölkchokladbrownie med Oreokakor
Mjölkchokladbrownie med Oreokakor
Mjölkchokladbrownie med Oreokakor
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 100 gmjölkchoklad
  • 100 gsmör
  • 2 storaägg
  • 1,5 dlrörsocker
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 2 mskkakao
  • 1,5 tskbakpulver
  • 1 tskvaniljpulver
  • 1 pktOreo cookies- cirka 150 g
  • smör och ströbröd- till formen

Till garnering

  • kakao

Gör så här

  1. Smörj och bröa en liten långpanna som mäter cirka 20 × 30 centimeter. Eller klä med bakplåtspapper.

  2. Sätt ugnen på 175 grader.

  3. Bryt chokladen i bitar. Smält smöret. Ta från värmen, blanda i chokladen och rör tills den smält.

  4. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner chokladsmeten i äggvispet.

  5. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljpulver och vispa ner i smeten.

  6. Häll smeten i formen. Dela kakorna i två bitar och tryck ner i smeten. Grädda i mitten av ugnen i 18–20 minuter. Låt kakan kallna.

  7. Förvara i kylen, men låt stå en stund i rumstemperatur före servering så att kakan blir ”lagom kladdig”. Skär i rutor och pudra över kakao vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök