Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Genom att sticka ner knapriga Oreokakor i smeten ger man de kladdiga bakverken en trevlig kontrast i konsistensen. Mums!
Smörj och bröa en liten långpanna som mäter cirka 20 × 30 centimeter. Eller klä med bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 175 grader.
Bryt chokladen i bitar. Smält smöret. Ta från värmen, blanda i chokladen och rör tills den smält.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner chokladsmeten i äggvispet.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljpulver och vispa ner i smeten.
Häll smeten i formen. Dela kakorna i två bitar och tryck ner i smeten. Grädda i mitten av ugnen i 18–20 minuter. Låt kakan kallna.
Förvara i kylen, men låt stå en stund i rumstemperatur före servering så att kakan blir ”lagom kladdig”. Skär i rutor och pudra över kakao vid servering.
Recept från Mitt kök