Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mjölkchoklad- och lakritssås  

Mjölkchoklad- och lakritssås serveras med glass. Smaka av pulvret eller granulatet för att veta om salt ska tillsättas. Lakritsgranulat är sötat och ibland saltat och har större korn och en krispig konsistens.

Mjölkchoklad- och lakritssås  Mjölkchoklad- och lakritssås  Mjölkchoklad- och lakritssås  
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 4 mskströsocker
  • 1,5 mskkakao
  • 1 dlvispgrädde
  • 0,5 dlmjölk
  • 2 tsklakritspulver- eller lakritsgranulat
  • 0,5 krmsalt- ev

Tillbehör

  • vaniljglass
  • 2 dlhallon

Gör så här

  1. Blanda socker och kakao med grädden i en kastrull. Tillsätt mjölken och koka upp. Sänk värmen och sjud under omrörning 2–3 min.

  2. Smaka av med lakrits och eventuellt salt, spara lite lakrits till garnering. Låt svalna. Servera med glass och hallon och strö över lakritsgranulat.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: