Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Syrliga kumquater passar bra till den söta och krämiga chokladglassen.
Syltade kumquater: Koka upp socker och vatten. Skär bort ändarna på kumquaterna. Skiva frukten tunt och lägg i sockerlagen. Koka 8–10 min utan lock. Låt svalna.
Glass: Hacka chokladen och lägg den i en bunke.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Koka upp mjölk och grädde med vaniljstång och vaniljfrön i en kastrull.
Vispa äggulor och socker luftigt. Vispa ner den varma gräddblandningen. Häll tillbaka allt i kastrullen.
Sjud blandningen under kraftig vispning till 85° eller tills den börjar tjockna. Den får inte koka.
Sila och häll smeten över chokladen. Tillsätt kaffet och rör tills chokladen smält. Låt svalna och ställ i kylen, gärna över natten.
Kör glassmeten i glassmaskin. Ställ in glassen i frysen 1–2 timmar.
Servera glassen med kumquater och hasselnötscrunch.