Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mjölkchoklad- och kaffeglass med syltade kumquater

Syrliga kumquater passar bra till den söta och krämiga chokladglassen.

Mjölkchoklad- och kaffeglass med syltade kumquaterMjölkchoklad- och kaffeglass med syltade kumquaterMjölkchoklad- och kaffeglass med syltade kumquater

Syltade kumquater

  • 1 dlströsocker
  • 1 dlvatten
  • 15kumquats

Mjölkchoklad- och kaffeglass

  • 100 gmjölkchoklad
  • 1vaniljstång
  • 4 dlmjölk- (3 %)
  • 4 dlvispgrädde
  • 7äggulor
  • 2 dlströsocker
  • 0,5 dlkaffe- starkt

Garnering

  • hasslenötscrunch- (Start premiummüsli)

Gör så här

  1. Syltade kumquater: Koka upp socker och vatten. Skär bort ändarna på kumquaterna. Skiva frukten tunt och lägg i sockerlagen. Koka 8–10 min utan lock. Låt svalna.

  2. Glass: Hacka chokladen och lägg den i en bunke.

  3. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Koka upp mjölk och grädde med vaniljstång och vaniljfrön i en kastrull.

  4. Vispa äggulor och socker luftigt. Vispa ner den varma gräddblandningen. Häll tillbaka allt i kastrullen.

  5. Sjud blandningen under kraftig vispning till 85° eller tills den börjar tjockna. Den får inte koka.

  6. Sila och häll smeten över chokladen. Tillsätt kaffet och rör tills chokladen smält. Låt svalna och ställ i kylen, gärna över natten.

  7. Kör glassmeten i glassmaskin. Ställ in glassen i frysen 1–2 timmar.

  8. Servera glassen med kumquater och hasselnötscrunch.

Vad tyckte du om receptet?