Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mjölkchoklad-kladdkaka med pepprig ganache och hallon passar bra som dessert. Den milda söta mjölkchokladen får mer vuxensmak av mörk choklad-ganache med smak av svartpeppar. Både kakan och ganachen kan göras dagen före servering.
Sätt ugnen på 175°. Bryt chokladen i mindre bitar. Smält choklad och smör tillsammans. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner chokladblandningen, mjölet blandat med bakpulver och flingsalt. Häll smeten i en fyrkantig form, 23 x 23 cm, med bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kakan svalna och ställ den i kylen ca 3 timmar.
Ganache: Bryt chokladen i bitar. Koka upp grädden. Häll grädden över chokladen och rör tills chokladen smält. Tillsätt peppar. Täck ganachen med plastfolie och ställ den i kylen ca 3 timmar.
Skär kakan i avlånga bitar. Lägg dem på tallrikar. Lägg ganachen i en spritspåse med spetsig tyll. Spritsa små klickar ganache på kakbitarna och garnera med hallon och gröna blad. Servera med glass eller grädde.