Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mjölkchokladcookies med mandel

Knapriga och goda chokladkakor med mild och fin chokladsmak. Gör gärna degrullen färdig och frys in. Sedan kan du baka ut kakorna när du vill. 

Åsa Swanberg
Mjölkchokladcookies med mandel
Mjölkchokladcookies med mandel
Mjölkchokladcookies med mandel
Mjölkchokladcookies med mandel Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 100 gmjölkchoklad
  • 1 dlsötmandel
  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 2 dlströsocker
  • 1ägg
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 1 tskvaniljsocker
  • 0,5 tskbikarbonat
  • 0,5 tsksalt

Gör så här

  1. Grovhacka choklad och mandel. 

  2. Rör ihop smör, socker och ägg. Tillsätt mjöl, vaniljsocker, bikarbonat, salt, hackad choklad och mandel och arbeta ihop det till en deg.

  3. Forma degen till en rulle, ca 5 cm i diameter. Dela rullen i två rullar. Lägg rullarna i en plastpåse och låt dem vila i kylen i ca 1 tim. Sätt ugnen på 175°.

  4. Skär rullarna i centimetertjocka skivor. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 min tills de är gyllenbruna och knapriga. Låt dem kallna på galler.

Vad tyckte du om receptet?