Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mjaddarah

Ris- och linsröra från Palestina

Min svärfar är från Palestina och denna rätt åt han varje lördag som liten. Han har lärt mig hur man gör så nu lagar jag mjaddara, vilket har blivit en av familjens favoriträtter.

MjaddarahMjaddarahMjaddarah

Ingredienser

  • 1,5 dlgröna linser
  • 1 dlris
  • 3 dlvatten
  • 0,5grönsaksbuljongstärning
  • 1 tskspiskummin
  • 1 krmsalt
  • 1 storgul lök
  • 1 tsksmör

Tomatsallad

  • 4tomater
  • 2salladslökar
  • 1 tskvinäger
  • 0,5 mskolja
  • 0,5vitlöksklyfta
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmpeppar

Tillbehör

  • isbergssallad

Gör så här

  1. Koka upp lättsaltat vatten och lägg ner linserna, koka 5 minuter. Slå av vattnet och blanda linserna med riset i en ganska vid kastrull. Häll på vatten och lägg i buljongen. Låt koka långsamt ca 20 minuter under lock tills riset är mjukt och vattnet ångat bort. Smaksätt med spiskummin och eventuellt salt.

  2. Skala och skiva löken. Stek den mjuk i smör i en stekpanna.

  3. Tomatsallad: Tärna tomaterna och strimla salladslöken. Blanda i vinäger, olja, pressad vitlök, salt och peppar.

  4. Lägg lins- och risröran i salladsblad. Lägg stekt lök på och servera med tomatsallad.

Vad tyckte du om receptet?