Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mixed indisk grill med koriandersalsa

Recept på mixed indisk grill med koriandersalsa. Kyckling och flankstek marineras i samma kryddiga rub. Koriandersalsa ger ett friskt smaklyft.

Mixed indisk grill med koriandersalsaMixed indisk grill med koriandersalsaMixed indisk grill med koriandersalsa

Ingredienser

  • 1 kgflankstek
  • 1 kgkycklingfiléer
  • 5citroner

Rub

  • 0,5 dlmasalakrydda
  • 0,5 dlflingsalt
  • 1 mskspiskummin- mald
  • 1 mskingefära- mald
  • 1 tskströsocker
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald

Koriandersalsa

  • 1silverlök
  • 3vitlöksklyftor- små
  • 3 dlolivolja
  • 1 dlcitron- pressad
  • 1 tskhonung- eller strösocker
  • 0,5 tskchiliflakes
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 krukorkoriander
  • 2 krukorbladpersilja

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till rubben. Massera in i kött och kyckling och lägg i kylen ca 30 min.

  2. Salsa: Skala och finhacka silverlöken. Skala och riv vitlöken. Blanda båda med olja, citronsaft, honung och chiliflakes. Krydda med salt och peppar. Hacka örterna och rör ner dem precis före servering.

  3. Grilla köttet ca 5 min på varje sida. Låt vila ca 5 min. Skär köttet i skivor.

  4. Grilla kycklingen ca 8 min på varje sida, tills den är genomstekt, 68° innertemperatur. Låt vila ca 5 min. Skär kycklingen i skivor.

  5. Skölj citronerna i ljummet vatten. Skär dem i halvor. Grilla dem med snittytan nedåt ca 5 min.

  6. Servera kött och kyckling med koriandersalsa och citroner.

Vad tyckte du om receptet?