Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Räkna med cirka totalt 250 gram kött eller kyckling per portion. Så om alla äter lite av varje räcker det här receptet till spett för 8 personer.
Torka av köttet och skär det i jämnstora bitar och lägg upp på ett fat i grupper. Garnera med timjan och rosmarinkvistar.
Trä upp köttet, mixa gärna köttslagen (utom kycklingen som bör grillas på eget spett), på dubbla eller platta spett för att inte köttbitarna ska snurra runt på spetten när man vänder dem. Grilla köttet, cirka 5 minuter runtom. Pensla på glaze under grillningen. Salta och peppra.
Låt spettet vila någon minut efter grillningen. Njut med potatissallad med dilldressing, örtsås, jordgubbs- och nektarinsalsa och rostad röd paprikasås.
Recept från Mitt kök