Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mixat köttspett


Räkna med cirka totalt 250 gram kött eller kyckling per portion. Så om alla äter lite av varje räcker det här receptet till spett för 8 personer.

Mixat köttspett

Mixat köttspett

Mixat köttspett

THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 500 grostbiff- eller ryggbiff, välj marmorerat kött
  • 500 glammstek- benfri
  • 500 ggrisbog- eller skinka
  • 500 gkycklinglårfilé
  • glaze- färdigköpt eller se tips
  • flingsalt- & svartpeppar

Gör så här

  1. Torka av köttet och skär det i jämnstora­ bitar och lägg upp på ett fat i grupper. Garnera med timjan och rosmarinkvistar.

  2. Trä upp köttet, mixa gärna köttslagen (utom kycklingen som bör grillas på eget spett),­ på dubbla eller platta spett för att inte köttbitarna ska snurra runt på spetten när man vänder­ dem. Grilla köttet, cirka 5 minuter­ runtom. Pensla på glaze under grillningen. Salta och peppra.

  3. Låt spettet vila någon minut efter grillningen. Njut med potatissallad med dilldressing, örtsås, jordgubbs- och nektarinsalsa och rostad röd paprikasås.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök