Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på krämigt god tacopaj. Välj en vanlig tacokryddmix eller en starkare variant om du vill ha mer hetta på din tacopaj. Vill du göra rätten ännu enklare går det även bra att använda färdig pajdeg. Servera med en klick gräddfil eller crème fraiche. Byt ut nötfärsen mot vegofärs och du har en vegetarisk tacopaj.
Hacka ihop mjöl och smör, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ formen i frysen ca 10 min. Sätt ugnen på 225°.
Skala och hacka löken. Kärna ur och skär paprikan i bitar och finhacka chilin.
Stek färsen i olja tills den är smulig och har fin färg. Tillsätt lök, paprika och chili och låt det steka med ca 5 min. Blanda i kryddmixen och häll på vattnet. Låt puttra utan lock tills det mesta av vätskan kokat in.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
Skär tomaterna i skivor. Bred ut crème fraiche i botten på pajskalet. Häll på färsfräset. Lägg tomatskivorna på fräset och toppa med riven ost. Tillaga pajen mitt i ugnen ca 20 min.
Servera tacopajen med sallad.
Läs också: