Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Misostuvad spetskål

Misopastan ger den här klassiska rätten på stuvad spetskål en spännande sötsalt smakbrytning. Gott till stekt korv eller sidfläsk.

Misostuvad spetskålMisostuvad spetskålMisostuvad spetskål
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 750 gspetskål
  • 2 msksmör
  • 2 mskmisopasta- ljus
  • 1,5 dlmjölk
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Strimla kålen. Smält smöret i en gryta. Vispa ner misopastan. Fräs kålen i grytan ca 5 min.

  2. Tillsätt mjölk och grädde och koka på låg värme utan lock ca 30 min. Krydda med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr.