Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Misosoppa med stekt tofu

Recept på misosoppa med stekt tofu. Värmande med nyttigheter av ingefära och morot. Soppan går extra snabbt om du använder tunna vete- eller glasnudlar.

Misosoppa med stekt tofu
Misosoppa med stekt tofu
Misosoppa med stekt tofu

Ingredienser

  • 100 gnudlar
  • 200 gtofu- fast
  • 1morot
  • 1 bitingefära- (ca 5 cm)
  • 6 dlvatten
  • 0,5grönsaksbuljongstärning
  • 2 mskmisopasta- -3, gärna ljus
  • 70 gbabyspenat
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skär tofun i tärningar, stek den lätt krispig i 2 msk olja. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.

  3. Skala och finstrimla morot och ingefära.

  4. Blanda 6 dl vatten, grönsaksbuljong, miso och ingefära. Koka upp. Lägg i nudlar, morot och spenat. Toppa med tofu vid servering.

Vad tyckte du om receptet?